Китай отчете най-големия дневен ръст на случаите на Ковид-19, съобщиха здравните

...
Китай отчете най-големия дневен ръст на случаите на Ковид-19, съобщиха здравните
Коментари Харесай

И Китай заговори за нова ковид вълна

Китай регистрира най-големия дневен растеж на случаите на Ковид-19, съобщиха здравните управляващи на страната. В континенталната част на Китай са регистрирани 125 нови инфекции през последните 24 часа, което е най-високият брой от 14 януари насам. Причината е същата, която тревожи целия свят - мощно заразният делта вид на вируса. 

Коронавирусът се е популяризирал в минимум пет провинции и тринадесет града, в това число и в столицата Пекин. Местните медии към този момент разясняват, че това е .

Властите в Китай чакат най-малко в кратковременен проект броят на инфектираните да продължи да нараства.

Китай до момента успява да задържи епидемията под надзор, като затваря границите и реагира бързо, с цел да потушава локалните огнища на пандемията.

Властите считат, че част от огнищата са пламнали от " делта ", внесен от Русия.

Първата алена лампа светна в края на юли, когато стана ясно, че Covid огнището в град Нанкин е почнало да се популяризира и бързо да обгръща и други райони. 

Първите случаи бяха открити на оживеното летище на града на 20 юли. Всички полети от летище Нанкин бяха спрени - най-малко до 11 август. Всички 9,3 милиона поданици на града  плюс гостите ще бъдат тествани, заяви " Синхуа ". Властите приканват хората да носят маски, да стоят минимум на един метър един от друг и да заобикалят да приказват, до момента в който чакат на опашки.

Длъжностни лица обявиха, че за инфекцията е отговорен мощно заразният вид Делта.  Смята се, че вирусът се е популяризирал от чистачи, които са работили на полет от Русия и не са са спазвали прецизните здравни и хигиенични ограничения.

Ръководството на летището получи тежки рецензии,  включително и от върховен представител на комунистическата партия, който заяви, че има " проблеми като липса на контрол и непрофесионално ръководство ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР